Spara pengar med ROT-avdraget

Avkalle

Spara pengar med ROT-avdraget

Med hjälp av ROT-avdraget kan du minska dina kostnader när du anlitar en hantverkare till din bostad. ROT-avdraget är en skattereduktion som riktar sig till alla som äger sin bostad, en sommarstuga, fritidshus eller lägenhet. Här berättar vi mer om hur avdraget kan bidra till en bättre och mer stabil ekonomi för dig och din familj.

Är du en inbiten hemma-fixare har du säkerligen redan koll på hur ROT-avdraget fungerar och när man kan använda sig av det. Många är dock hus- eller lägenhetsägare för första gången och har ännu inte haft möjlighet att ta del av avdragets många fördelar.

Med avdraget kan du reducera arbetskostnaderna för hantverkare med 30 %. Du kan t.ex. boka elektriker eller få hjälp med VVS som fixas av Clas fixare på nolltid. Du lämnar bara över ditt personnummer i samband med bokning, så sköter företaget resten. Clas fixare har lång erfarenhet av branschen, stor kompetens och ett öga för detaljer!

Fördelar med ROT-avdraget

Fördelarna med ROT-avdraget är helt klart många och varje år använder sig miljontals svenskar av avdraget för att spara pengar på hantverkare.

  • Du kan reducera priset för arbetskostnaden med hela 30 %.
  • Varje år får du ett maximalt belopp på 50.000 kronor att använda.
  • Avdraget gäller per person. Är ni flera i hushållet har ni också fler avdrag att nyttja.
  • ROT-avdraget gäller för arbetskostnader och kan således även användas vid service eller småreparationer.

För att använda ROT-avdraget och kunna spara pengar behöver du vara säker på att du uppfyller kraven från Skatteverket. Du måste t.ex. vara minst 18 år, betala skatt i Sverige och stå som ägare på en bostad.

Om författaren

kalle administrator