Investera i aktier

Avivsupport

Investera i aktier

Aktier är en god spar- och investeringsform som kan hjälpa dig att verkligen tjäna pengar. Det är ganska lätt att komma igång med aktiesparandet och du behöver inte ha särskild kunskap för att starta ett konto.

Aktier eller fonder

Det viktigaste är att du börjar spara och investera. Om du börjar med att köpa enskilda aktier i ett företag eller att investera i fonder är inte så viktigt. Sätt igång med ditt sparande så hinner pengarna växa. Det som är viktigt är dock att du bara investerar pengar som du kan förlora. Aktiemarknaden går upp och ner, som många upptäckt under coronapandemin. Ta inga lån för att investera i aktier eller fonder, utan planera din ekonomi och investera ett par tusenlappar (eller hundralappar) varje månad.

Välj rätt företag

Gå med i Aktiespararna, så lär du dig mer om att äga aktier. Vilket företag ska du då investera i? Det klokaste är att investera i företag som du förstår dig på. Vanliga företag som du själv handlar ifrån, allt från mat, bilar, godis eller hundfoder är sådana företag som ofta går bra. Vissa företag går väldigt bra under kristider som coronapandemin, medan andra företag växer mer när folk har mycket pengar. Lägg dock inte alla ägg i samma korg, utan investera i olika marknader och företag.

Om författaren

ivsupport